juli 11

10 tips voor het beheersen van small-talk

0  comments

Heb je de gave van het babbelen, of ben je bang voor sociale afspraken omdat je niet van small-talk houdt? Hoewel small-talk op het randje van frivool is, is het een belangrijke vaardigheid om te hebben. Het vermogen om comfortabel te praten met vreemden, collega’s, en toevallige kennissen is waardevol. Het is een geweldige manier om nieuwe vrienden te maken en misschien zelfs een nieuwe carrièremogelijkheid te vinden.

Deze strategieën zullen jou helpen jouw gave van spreken te ontwikkelen:

1. Wees voorbereid. Zorg dat je van tevoren een paar dingen hebt om over te praten. Als je op weg bent naar een feestje of een andere sociale bijeenkomst, bedenk dan twee of drie dingen die je als gespreksonderwerp kunt gebruiken. Dat kan iets interessants zijn dat in je leven gebeurt of een actueel nieuwsfeit.

2. Wees nieuwsgierig. Laat zien dat je geïnteresseerd bent en de andere mensen zullen je interessant vinden. Doe alsof je een detective bent die meer over de andere persoon te weten probeert te komen. Wees nieuwsgierig en stel vragen.

3. Stel de juiste vragen. Vermijd simpele één-woord-antwoorden vragen. Dit zijn vragen als: “Waar kom je vandaan?” of “Wat doe je voor de kost?” Stel in plaats daarvan vragen die om een langer antwoord vragen. Een zin beginnen met “waarom” of “hoe” is een goede gok. Laat de ander praten en ontspan.

4. Wees een uitstekende luisteraar. Je kunt een geweldige gesprekspartner worden door een paar goede vragen te stellen en je volledige aandacht aan de ander te geven. Volg elk woord van de ander en luister naar wat je te zeggen hebt. Houd oogcontact en wek de indruk dat u gefascineerd bent.

5. Leg de telefoon weg. Studies hebben aangetoond dat deelnemers aan een gesprek minder tevreden zijn over het gesprek als er een telefoon aanwezig was. Het maakte niet uit of de telefoon op tafel lag en nooit werd aangeraakt! Houd jouw telefoon uit het zicht. Je kunt jouw berichten later bekijken.

6. Ga veel oefenen. De wereld heeft een overvloed aan mensen. Gebruik ze om je small-talk vaardigheden te oefenen. Wanneer jij het huis uit bent, zoek dan een excuus om een gesprekje van 2 minuten aan te knopen. Je zult versteld staan hoe snel jouw vaardigheden en gemak groeien.

7. Heb redelijke verwachtingen. Het is onwaarschijnlijk dat één praatje leidt tot een grote liefdesrelatie, een promotie, of het interessantste gesprek dat je ooit hebt gehad. Dat is goed nieuws! Je kunt ontspannen en genieten van het gesprek voor wat het is – een plezierige, low-stress, sociale interactie.

8. Wees voorbereid met een ontsnapping. Veel small-talk gesprekken sterven snel af. Het is niet nodig om tot het bittere einde door te gaan. Zorg dat je van tevoren een paar ontsnappingsmogelijkheden op een rijtje hebt, zoals:

– Mag ik je voorstellen aan mijn vriendin, Karen.

– Het was me een genoegen. Ik moet een klant gedag zeggen.

9. Vermijd te veel delen. Praten over het weer is saai. Maar praten over je strijd om de voogdij over je kind met een vreemde is te veel delen. Wees interessant zonder het gesprek ongemakkelijk te maken.

10. Blijf in beweging. Vermaak jezelf. Als je geen plezier beleeft aan een bepaald gesprek, voel je vrij om naar een ander te gaan. Buig sierlijk af en ga op zoek naar groenere weiden.

Small-talk vaardigheden vereisen oefening, maar je hebt tal van mogelijkheden om ervaring op te doen. Grijp elke gelegenheid aan om uw vaardigheden te oefenen. Small-talk vaardigheden kunnen je sociale leven en je carrière verbeteren. Je zou zelfs kunnen leren genieten van een praatje met een vreemde.

Kort samengevat dit zijn de 10 tips voor het beheersen van small-talk die je moet kennen!

1. Wees voorbereid. 

2. Wees nieuwsgierig.

3. Stel de juiste vragen. 

4. Wees een uitstekende luisteraar. 

5. Leg uw telefoon weg.

6. Ga veel oefenen

7. Heb redelijke verwachtingen. 

8. Wees voorbereid met een ontsnapping. 

9. Vermijd te veel delen.

10. Blijf in beweging. 

Lieve groet,

Larissa Ignacio


Tags


You may also like

Wat te zoeken je in een Mentor

Wat te zoeken je in een Mentor

Het geheim van een gelukkig gezin én een druk bedrijf

Het geheim van een gelukkig gezin én een druk bedrijf

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350