februari 9

14 lessen die ik leerde van de Addams Family over zelfvertrouwen

0  comments


De Addams Family zijn beroemd omdat ze griezelig en gek zijn, maar ze zijn ook geweldige rolmodellen voor het opbouwen van zelfvertrouwen. Kijk naar Gomez, Morticia, en de rest van de clan voor inspiratie om in jezelf te geloven.

Zelfvertrouwen Lessen van Gomez en Morticia

1. Speel met treinen. Gomez begreep dat speeltijd belangrijk is voor zowel kinderen als volwassenen. Het is cool om je treinset vast te houden of aan je jojo-kunstjes te werken, zelfs als je volwassen bent.

2. Streef je eigen interesses na. Zowel Gomez als Morticia gebruikten hun vrije tijd om meer te bereiken. Misschien wil je rozen kweken in plaats van vleesetende planten.

3. Studeer talen. Morticia was vooral bekend omdat ze Frans sprak, maar het gelukkige stel kon zich in vele talen uitdrukken. Soms spraken ze Jiddisch, Spaans of Italiaans. Breid je woordenschat uit, zodat je voor elke gelegenheid het juiste woord hebt.

4. Hou de romantiek levend. De chemie tussen Gomez en Morticia was een groot deel van de aantrekkingskracht. Een liefdevolle familie biedt een sterke basis voor geluk en succes.

No alt text provided for this image

Lessen in zelfvertrouwen van de andere personages

1. Bind je aan je broers en zussen. Wednesday en Pugsley konden altijd op elkaar rekenen. Ze hielden elkaar veilig, zelfs als ze met dynamiet en spinnen speelden.

2. Voel je op je gemak met je grootte. Mensen maken zich soms zorgen over kleiner of groter zijn dan gemiddeld. Lurch de butler was een van de familie ondanks dat hij bijna zeven voet lang was. Hij blonk ook uit in zijn werk door onmiddellijk te produceren wat de familie nodig had.

3. Geniet van je leven. Neef Itt zat onder het haar en had een piepstemmetje, maar dat weerhield hem er niet van een charmeur te zijn. Echte schoonheid komt van binnenuit.

4. Erken dat je compleet bent. Voor een schepsel dat een hand zonder lichaam was, leidde Ding een opmerkelijk vol leven. Hij kon op zijn vingers lopen of communiceren in Morse code. Denk daaraan als je je beperkt voelt.

5. Blijf jong van geest. Oma en oom Fester waren twee pittige senioren. Worstelen met alligators kun je misschien beter laten voor wat het is, maar je kunt nog steeds genieten van buitensporten en tijd met je vrienden.

6. Verlicht een kamer. Over oom Fester gesproken, wie kan zijn gloeilampentruc vergeten? Genereer je eigen energie door uitdagende projecten aan te pakken en samen te werken met anderen.

No alt text provided for this image

Lessen in zelfvertrouwen van de hele familie

1. Volg je eigen gevoel voor mode. Ontwikkel je persoonlijke stijl. Draag kleding en accessoires die u mooi vindt. 

2. Maak van uw huis een thuis. Creëer een omgeving die comfortabel en plezierig is voor u en uw gezin. Raadpleeg anderen voor ideeën, maar pas ze aan uw eigen levensstijl en voorkeuren aan.

3. Verwelkom gasten. Mensen druppelden altijd binnen bij de Addams Family en probeerden vaak net zo snel weer weg te haasten. Tegelijkertijd slaagde de familie er altijd in om gastvrij te blijven. Behandel je gasten hartelijk, ook al zijn het beatniks of spijbelaars. Als je zeker van jezelf bent, kun je tolerant zijn ten opzichte van tegenstand en openstaan voor andere standpunten.

4. Ken uw eigen waarde. Vandaag de dag is de Addams Family geliefder dan ooit als een voorbeeld van een gezond en gelukkig gezin. Beoordeel of de kritiek die je krijgt gegrond is. Als u oprecht gelooft dat u op de goede weg bent, kunt u nog steeds op weg zijn naar succes.

Laat de waarden van de Addams Family in je hart. Heb het vertrouwen om trouw te blijven aan jezelf, zelfs als je het enige huis in de wijk hebt met een spijkerbed en een tweekoppige zeeschildpad. Je zult meer uit het leven halen en je toegenomen zelfvertrouwen zal je de weg naar succes wijzen.

No alt text provided for this image

Kort samengevat dit zijn de 14 lessen van de Addams familie over zelfvertrouwen die je moet kennen!

1. Speel met treinen

2. Streef je eigen interesses na.

3. Studeer talen. 

4. Hou de romantiek levend. 

5. Bind je aan je broers en zussen.

6. Voel je op je gemak met je grootte. 

7. Geniet van je leven.

8.Erken dat je compleet bent.

9.Blijf jong van geest.

10.Verlicht een kamer.

11. Volg je eigen gevoel voor mode.

12. Maak van uw huis een thuis

13. Verwelkom gasten.

14. Ken uw eigen waarde.

En nu is het jouw beurt: 

Ik ben benieuwd: welke van deze tips heb jij al eens toegepast? Zijn er tips die je meteen uit wilt proberen? Of heb jij misschien nog een tip die er niet tussen staat? 

Ik geloof in het principe

“DON’T COLLECT BUSINESSCARDS OR FOLLOWERS, BUILD RELATIONSHIPS”.

En vond je deze blog waardevol?

Ik hoop snel van je te horen! En mocht je het leuk vinden om in contact te komen, voeg me dan gerust toe aan jouw netwerk.

Lieve groet,

Larissa Ignacio


Tags


You may also like

Wat te zoeken je in een Mentor

Wat te zoeken je in een Mentor

Het geheim van een gelukkig gezin én een druk bedrijf

Het geheim van een gelukkig gezin én een druk bedrijf

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350