januari 13

5 kenmerken van werkelijk inspirerende leiders

0  comments

Er zijn weinig dingen belangrijker voor effectief leiderschap dan het vermogen om te inspireren. 

Hoewel er genoeg bazen zijn die bewondering verdienen, zijn er maar een handvol leiders die energie en passie kunnen opwekken bij de mensen om hen heen.

In combinatie met een sterke visie, een streven naar integriteit en een krachtige moraal, hebben inspirerende leiders de kracht om de wereld te veranderen. Je hoeft alleen maar te kijken naar vernieuwers als Michelle Obama, Elon Musk en Richard Branson om dit zelf te zien. 

De Harvard Business School ontdekte ook dat het vermogen om te inspireren de factor is die de hoogste niveaus van betrokkenheid en engagement van werknemers creëert. Elders bleek uit aanvullend onderzoek dat geïnspireerde werknemers twee keer zo productief zijn als hun tevreden tegenhangers, met als gevolg 59% minder verloop, 21% betere productiviteit en een daling van het ziekteverzuim met 41%.

Dus, wat maakt een leider inspirerend?

De volgende kenmerken zijn van cruciaal belang.

1. Toewijding aan Waarden

Inspirerende leiders hebben een diep gevoel van doelgerichtheid. Het is deze focus en richting die hen helpt om vooruit te blijven gaan op het pad naar positieve verandering.

Als je een inspirerend leider bent, weet je voor welke waarden je wilt staan, en zul je ervoor zorgen dat je nooit bezwijkt onder de druk om te veranderen. Dit kan betekenen dat je het niet altijd even goed kunt vinden met je collega’s.

Gefocust en ethisch zijn is niet altijd gemakkelijk, maar inspirerende leiders zullen altijd opkomen voor wat zij denken dat juist is en vechten tegen onrechtvaardigheid. Leiders moeten integer handelen als ze iemand willen inspireren.

Mensen zullen immers altijd naar de leiders van de wereld kijken om te zien of ze de principes waar ze voor staan ook belichamen.

2. Een Passie voor Groei

Leiders weten dat er altijd ruimte is voor verbetering. Dat is de reden waarom veel van de beste leiders een passie hebben voor constant leren en ontwikkeling. Ze zijn zich bewust van hun zwakke punten en zoeken naar manieren om die om te zetten in sterke punten door naar anderen te luisteren.

Goede leiders zijn altijd aan het uitbreiden en groeien, in interactie met mensen die hen kunnen helpen om beter te worden. 

Wat meer is, een groot leider kan ook groei in anderen aanmoedigen. Inspirerende leiders geven de mensen om hen heen de kans om ook te leren en te groeien. Dit kan betekenen dat ze hun werknemers toegang geven tot lessen en leermiddelen. Het kan zelfs zo simpel zijn als het cureren en delen van goede content op sociale media. 

3. Absolute authenticiteit

Grote leiders maken contact met anderen. Ze kunnen connecties creëren omdat ze open zijn over hun sterktes en worstelingen. Ze kunnen zich inleven in de reis die anderen maken, en ze zijn blij om te praten over de realiteit van wat er voor hen nodig was om hun doelen te bereiken. Inspirerende leiders zijn authentiek en echt. 

Volgens Ethan Taub, de CEO van Loanry and Goalry, betekent een goede leider zijn de kracht hebben om toe te geven dat je anders bent en daar trots op te zijn. Het vergt moed om buiten de gebaande paden te denken, en leiders kunnen dat doen met absolute eerlijkheid.

Het is ook deze authenticiteit die leiders in staat stelt zich open te stellen voor risico’s en nieuwe ervaringen.

Als er iets misgaat in het plan van een leider, erkennen ze het probleem, en leren ze van de fout.

4. Ongelooflijke Communicatie

Communicatie is cruciaal voor elke leider om inspirerend te zijn. Hoe kun je iemand motiveren om grote dingen te bereiken als je hun taal niet spreekt?

Niet alle communicatie is verbaal. Leiders moeten op verschillende manieren met anderen in contact kunnen komen, van interacties via videoconferencing, tot geschreven berichten, tot lichaamstaal. 

Zij weten hoe hun houding en gezichtsuitdrukking context kunnen geven aan een gesprek. Inspirerende leiders gebruiken lichaamstaal om anderen op hun gemak te stellen.

Bovendien, wanneer ze complexe gesprekken voeren over negatieve dingen, focust een goede leider niet op de slechte dingen, maar geeft hij advies over hoe het beter kan.

5. Focus op inclusiviteit

Tot slot is een inspirerende leider vriendelijk, inclusief en aangenaam. Goede leiders zijn niet de bazen die angst en paniek gebruiken om resultaten te behalen. In plaats daarvan richten effectieve leiders zich op het cultiveren van een omgeving waarin mensen hun ideeën kunnen verkennen en hun creativiteit kunnen laten doorschijnen.

Goede leiders weten niet alleen hoe ze moeten spreken, ze weten ook wanneer ze moeten luisteren.

Een inspirerende leider zal fouten verwelkomen als een kans om te leren en originaliteit onder teamleden belonen.

Goede leiders weten ook hoe ze diversiteit moeten waarderen en ondersteunen een breed scala aan werkstijlen. Echte inspiratie in elke omgeving gedijt wanneer mensen zich deel voelen uitmaken van een ondersteunde gemeenschap. Een leider weet hoe hij een team van unieke mensen tot een familie kan maken.

Een leider die een warme, open en gastvrije omgeving creëert, opent de deur naar innovatie.

Heb jij wat nodig is om een inspirerend leider te zijn?

Kort samengevat de 5 kernmerken die een leider inspirerend maken zijn:

1. Toewijding aan Waarden

2. Een Passie voor Groei

3. Absolute authenticiteit

4. Ongelooflijke Communicatie

5. Focus op inclusiviteit


Welke van deze kenmerken ga je toepassen of heb je aanvullingen en waarom? 

Ik geloof in het principe

“DON’T COLLECT BUSINESSCARDS OR FOLLOWERS, BUILD RELATIONSHIPS”.

En vond je deze blog waardevol?

Dan zou ik het enorm waarderen als je deze blog deelt met jouw relaties.

Ik hoop snel van je te horen! En mocht je het leuk vinden om in contact te komen, voeg me dan gerust toe aan jouw netwerk.

Lieve groet,

Larissa Ignacio


Tags


You may also like

10 tips voor het beheersen van small-talk

10 tips voor het beheersen van small-talk

Liefde: Interraciale relaties en racisme

Liefde: Interraciale relaties en racisme

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350