mei 29

De balans tussen werk en privé

0  comments

Het combineren van werk en privé is niet makkelijk. Tussen werk, het huishouden en de zorg voor de kinderen komen vaak nog veel kleine dingetjes die ervoor zorgen dat er altijd iets te doen is. De dagen zijn te kort en to-do lijstjes te lang. Hoe vind je de balans tussen werk en je privéleven? 

Het probleem ligt vaak bij het verliezen van focus. Wanneer je verdwaald raakt in alle dingen die je moet doen en daarom door de bomen het bos niet meer ziet. Wanneer de wasmand steeds voller raakt, de keukenkastjes steeds leger en je geen tijd kan vinden om hier iets aan te doen. Hoe zorg je ervoor dat je daar toch tijd voor vrij kan maken?

Vind de focus

Het doel is dus: de focus terugkrijgen. Kijk goed naar wat de prioriteit heeft en wat nog even kan wachten. Kijk naar wat je wilt bereiken: werk duidelijk naar een doel toe! Vraag jezelf welke dingen het belangrijks zijn in je leven. Kijk vervolgens naar wat deze dingen nodig hebben, hoeveel tijd en aandacht kost het? 

Pas op dat je niet alleen dingen voor andere als prioriteiten ziet. Ja, je kinderen en man zijn belangrijk, maar vergeet ook jezelf niet! Neem af en toe de tijd om lekker in bad te gaan, spreek af met je vriendinnen en ga sporten. Als jij je niet goed voelt, hebben je kinderen en man daar ook last van. Dus let goed op jezelf!

Time Management

Verdeel je tijd goed! Maak een lijstje met wat er elke dag van je verwacht wordt. Wat moet er eerst? Een goede planning voorkomt een hele boel gedoe. Het geeft rust in je hoofd, minder stress en zorgt voor een betere gezondheid. Het opschrijven van je taken kan daarbij helpen. 

Maak aan het begin van de week een planning. Ga even zitten en plan per dag in wat er moet gebeuren. Begin met werk en afspraken: dingen waar een vaste tijd aan zit en die niet verschoven kunnen worden. Kijk dan naar alles eromheen. Schrijf op wanneer je boodschappen gaat doen, wanneer je langs gaat bij je ouders of wanneer de kinderen opgehaald moeten worden van school. Maar vergeet ook niet een tijd te kiezen voor de was, de schoonmaak en sporten. 

Geef jezelf genoeg tijd tussendoor! Plan extra tijd voor het rijden van en naar afspraken, maar ook voor onverwachte telefoontjes en het beantwoorden van je mail. Probeer niet op de minuut op te schrijven wanneer je wat moet doen: dit kan alleen maar meer stress opleveren. Nummer in plaats daarvan elke taak en schrijf bovenaan je lijstje wat je eerst moet doen. Schrijf vervolgens een ruime inschatting van hoe lang dit gaat duren. (Bijvoorbeeld een uur of een halve dag, hou het ruim!) Reken hierbij ook de reistijd mee. Zorg dat er tussen de taken ook tijd zit om te lunchen. 

Neem je rust

En als je dan dat alles hebt gedaan, vind dan ook nog even de tijd om rust te nemen. Dat klinkt misschien onmogelijk, maar met een goede planning hou je uiteindelijk meer tijd over. Als je hem maar niet te vol zet! Overschat jezelf niet. Neem de tijd om af en toe even televisie te kijken of een boek te lezen, bijvoorbeeld als de kinderen op bed liggen. Probeer te genieten van alles wat je doet, het is tenslotte allemaal hartstikke leuk!


Tags


You may also like

10 tips voor het beheersen van small-talk

10 tips voor het beheersen van small-talk

Liefde: Interraciale relaties en racisme

Liefde: Interraciale relaties en racisme

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350