december 29

De 5 inspirerende rolmodellen als spreker om van te leren en te groeien in je business

0  comments

Spreek je regelmatig voor publiek maar wil je graag meer invloed uitoefenen? Wil je voor grotere groepen staan of zelfs internationaal doorbreken? Het is belangrijk om als spreker te blijven groeien. Je moet steeds de groep leren aanvoelen en met voldoende overtuiging kunnen praten. Anderzijds is het ook een uitdaging om de juiste podia te vinden. 

Wil je weten hoe je je speeches naar een volgend niveau kan brengen en om meer succes te boeken? 

Lees de tips van volgende vijf internationale sprekers 

 

1.Robert Kiyosaki

Fear of speaking

De Amerikaanse investeerder, auteur en motivatiespreker, Robert Kiyosaki, is vooral bekend dankzij zijn boek ‘Rich Dad Poor Dad’. Sinds deze bestseller, reisde hij de wereld rond om zijn boodschap over te brengen. Dit speechen deed hij met veel succes. Hij merkte op dat de meeste mensen banger zijn om voor publiek te spreken dan om te sterven. Volgens psychologen zit hieronder de angst voor kritiek: de angst om uit de boot te vallen, belachelijk gemaakt te worden,…

Kijk de angst in de ogen

Deze angst zorgt ervoor dat je bepaalde stappen niet durft zetten. Je gaat bijvoorbeeld een opdracht weigeren voor een grote groep of voor een uitdagende doelgroep. Het is in de eerste plaats dus belangrijk om jouw angst onder ogen te komen. Pas door je angst te overwinnen en je ten volle te smijten, kan je succes boeken.

2.Zig Ziglar

Zig Ziglar is een Amerikaanse salesman en motivational speaker. Van het overtuigen van mensen, weet hij dus alles. Een van zijn belangrijkste tips om mee te nemen in je speeches is: “Sell to people’s emotions.” Het lijkt misschien verleidelijk om steeds met feiten af te komen. Maar mensen kopen bijna nooit uit ‘logica’. Zij gaan af op hun gevoel. In je speeches kan je dit gebruiken door mensen te proberen overtuigen met emotionele argumenten.

3.Brian Tracy

Een van de beste Amerikaanse zakelijke sprekers en adviseurs op vlak van persoonlijke en professionele ontwikkeling, is Brian Tracy. Een van zijn belangrijkste tips, is deze: “Clear your mind.”Tijdens speeches gebeurt het vaak dat je als spreker ontzettend nerveus bent. Je begint je allerlei rampscenario’s in te beelden over wat er misgaat en kan je niet meer concentreren. Soms ben je zo gestresseerd dat je gedachten helemaal afdwalen. Misschien kwam je weleens te laat door een onvoorziene file, en ben je daardoor halsoverkop en vol chaos moeten starten met spreken. In zo’n staat je speech geven, kan heel negatief afstralen op het publiek.

Door volledig in het ‘nu’ te staan, heb je meer kans dat je presentatie een succes wordt. Lees ook blog nr 2 met tips om in de flow te komen om te knallen

4. Tony Robbins

De Amerikaanse coach, spreker en schrijver, Tony Robbins, hecht veel belang aan mentale sterkte. Denk bijvoorbeeld aan de tip van de voorgaande spreker. Maar ook het fysieke aspect mag je niet over het hoofd zien, meent Robbins. Je fysieke aanwezigheid bepaalt voor een groot deel hoe het publiek je ziet én of ze je geloven. Straal je zelfzekerheid uit? Sta je rechtop of ga je hangen? Gebruik je te weinig of te veel volume in je stem? Durf je rechtstreeks oogcontact maken met je publiek? Het geheel van hoe je de boodschap overbrengt, speelt mee met wat het publiek van je vindt. Zorgen voor je fysieke welzijn, kan helpen voor een fittere en zelfverzekerde uitstraling. Let erop dat je regelmatig aan sport doet, dat je goed uitgerust naar een presentatie vertrekt, enzovoort. Een gebalanceerde levensstijl straalt af op je uiterlijk.

5. Jim Rohn

Jim Rohn is auteur, motivational speaker en miljonair. Zijn gouden tip is: “Never stop learning.” Stop nooit met leren. Verdiep je verder in de inhoud van je vakgebied. Heb je een vraag uit het publiek gekregen dat je niet kon beantwoorden? Zoek dit dan thuis op zodat je volgende keer wel respons kan geven. Vond je dat je niet zo overtuigend klonk? Zoek dan uit waaraan dat lag. Was je PowerPoint te druk? Geraakte je niet goed uit je woorden? Er zijn veel verschillende manieren waarop je kan groeien en veel dingen waarover je kan bijleren. Enkel door je leergierigheid te blijven prikkelen kan je je presentaties naar een hoger level tillen.

Deze sprekers hebben uit hun jarenlange ervaring geleerd hoe ze succesvol kunnen groeien als speaker. Neem deze tips dus zeker ten harte. 

Ik vat hieronder nog eens kort de kern samen, de tips van deze vijf internationale sprekers zijn:

1.Ga de confrontatie aan met jouw angsten

2. Focus niet enkel op feiten, maar ook op emoties

3.  Maak je hoofd leeg

4. Zorg ervoor dat je fysiek fit bent

5. Blijf leren

Hopelijk slaag je erin deze tips mee te nemen in je speeches zodat je luisteraars overtuigd worden van je boodschap en je meer en meer opdrachten kan binnenhalen.

En nu is het jouw beurt: 

Ik ben benieuwd: welke van deze tips heb jij al eens toegepast? Zijn er tips die je meteen uit wilt proberen? Of heb jij misschien nog een tip die er niet tussen staat? 

Ik geloof in het principe van “DON’T COLLECT BUSINESSCARDS OR FOLLOWERS, BUILD RELATIONSHIPS”.

En vond je deze blog waardevol? 

Dan zou ik het enorm waarderen als je deze blog deelt met jouw relaties.

Ik hoop snel van je te horen! En mocht je het leuk vinden om in contact te komen, voeg me dan gerust toe aan jouw netwerk

Lieve groet,

Larissa Ignacio


Tags


You may also like

10 tips voor het beheersen van small-talk

10 tips voor het beheersen van small-talk

Liefde: Interraciale relaties en racisme

Liefde: Interraciale relaties en racisme

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350