april 16

Eerste indruk maken:

0  comments

Je bent het zelf je beste visitekaartje

De eerste indruk die iemand van je krijgt is ontzettend belangrijk, dat weet je zelf denk ik ook wel. Maar wist je ook dat het bij de eerste indruk niet zozeer gaat om wat je zegt of doet, maar om het gevoel dat je mensen geeft. Ga maar eens na als je iemand voor het eerst de hand schud en je krijgt zo’n slap handje, dat voelt niet energiek, onbewust voel je misschien al deze persoon heeft mij niks te bieden. Dat geldt natuurlijk ook voor de kleding die iemand draagt.

Je hebt maar een paar seconden voor een goede eerste indruk

Een eerste indruk die je maakt op anderen heeft te maken met je houding, de manier waarop je spreekt en je kleding. Het is eigenlijk het totaalpakket waarop mensen de ander in een paar seconden beoordelen. Je kunt een goede handdruk van tevoren al een paar keer oefenen met een vriend of vriendin. Of kijk eens in de spiegel hoe je houding is. Schouders naar achter, kin niet laten zakken, je mag er zijn. Door dit soort kleine dingen kun je de ander al een signaal geven dat je goed in je vel zit en zelfverzekerd bent. Dat doe je ook door je kleding. Kies goed zittende kleding, die past bij de gelegenheid, wat schoon en heel is en je bent al een heel eind. Een persoonlijke touch geeft jouw uitstraling persoonlijkheid, waardoor je authentiek overkomt en dat zorgt ook voor een goede eerste indruk. 

De juiste kleding zorgt voor zelfvertrouwen

Kleding draagt niet alleen bij tot hoe anderen je zien, maar in de eerste plaats hoe jij jezelf voelt. Ga maar eens in je jeans en sweater naar een feest met als dresscode ‘Gala’, je voelt je de hele avond oncomfortabel op zijn zachtst gezegd. Kleding kan je dus in alle omstandigheden een boost geven en je zelfvertrouwen vergroten. Maar hoe zorg je ervoor dat je altijd je kleding op orde hebt en zonder stress naar een evenement of bijeenkomst gaat?

Met een dresscode weet je precies wat je aan kunt trekken

In de allereerste plaats is het belangrijk om te weten of er een dresscode is. Deze vind je op de uitnodiging of kun je navragen bij de gastheer of gastvrouw. Wanneer het gaat om een sollicitatiegesprek doe je er goed aan om het bedrijf te leren kennen, misschien ken je mensen die er al werken en kun je hen vragen wat er normaal gesproken gedragen wordt. Wees dus voorbereid en weet wat er qua kleding en accessoires van je verwacht wordt. 

Zorg dat je een sets met kleding hebt die je zo uit de kast kunt pakken. Trek een middag uit om een aantal combinaties te maken en zet deze op de foto. Misschien kom je er nu ook achter dat er bepaalde items zijn die je nog mist, of graag zou willen hebben. Zet ze op je shopping list. 

Geen stress? Maak een planning!

Maak voor elke week of twee weken een planning. Kijk wat er de komende periode gepland staat en noteer voor elke gelegenheid wat je aan gaat trekken. Kijk of deze items al schoon en gestreken in de kast hangen of dat hier nog actie in ondernomen moet worden. Doordat je van tevoren al vaststelt wat je aan gaat trekken heb je op het moment zelf alle rust en ben je in een paar minuten aangekleed. Doordat je niet gehaast en gestrest bent en je kleding aan hebt waar je je goed in voelt, ben je op de afspraak of het evenement ook zelfverzekerd en dat straal je uit! Dat is wat ik bedoel met een goede eerste indruk maken. 

Een goede eerste indruk maak je ook samen

Een eerste indruk maak je alleen, maar ook als stel. Wanneer je als Executive Spouse naar een feest gaat met je partner die directeur is van het bedrijf, draagt jouw voorkomen direct bij aan de indruk die men heeft van jouw partner als directeur. Dat geldt in het ergste geval voor situaties waarbij je bijvoorbeeld te veel drinkt en al lallend de dansvloer op gaat en een scene schopt. Maar ook wanneer jouw kleding of van jullie beiden er niet verzorgd uit ziet. 

Maak het jezelf makkelijk!

Ik heb het al eerder gehad over het maken van een planning en hoe dat je zelfvertrouwen boost. Om je nog beter op weg te helpen heb ik de Dress To Impress planner gemaakt. Dat scheelt jou veel werk, want het meeste werk heb ik al voor je gedaan. Ik wil het je nog makkelijker maken, want ik heb ook een dresscode overzicht voor je gemaakt. In dit overzicht staan alle hedendaagse dresscodes met een beschrijving voor zowel de vrouw als de man, zo heb je in je voorbereiding alle informatie direct bij de hand en kun je de juiste keuzes maken. En nee een jeans en sweater staan niet genoemd bij de dresscode ‘Gala’!

Maak gebruik van deze unieke aanbieding en koop “Het Duizend dingen doen Pakket” waarmee je dus niet alleen de Dress to Impress planner krijgt en het dresscode overzicht, maar ook een inspirerende training en nog veel meer!


Tags


You may also like

10 tips voor het beheersen van small-talk

10 tips voor het beheersen van small-talk

Liefde: Interraciale relaties en racisme

Liefde: Interraciale relaties en racisme
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350