januari 15

Hoe bewust ben jij je van je eigen imago?

0  comments

Herken je dit?

Meegaan naar diners met zakenrelaties, personeelsfeesten, persoonlijke aangelegenheden van medewerkers zoals bruiloften en begrafenissen of kraambezoek.

Het zijn allemaal onderdelen van je taak als executive spouse. 

Hoe bewust ben jij je van je eigen imago?

Het nieuwe jaar is begonnen. En bij een nieuw jaar horen voor veel mensen goede voornemens. Eén van de meest voorkomende voornemens is afvallen. De extra kilo’s van de feestdagen moeten er, het liefst zo snel mogelijk, weer af.

Deze TED talk zette mij aan het denken. We roepen wel dat vooral de innerlijke schoonheid telt, maar onze eerste indruk maken we toch op basis van iemands uiterlijk. Het is niet voor niks dat de sportscholen en de afslankinstituten per 1 januari weer bomvol zitten.

Dit filmpje zet mij aan het denken over de kracht van het imago. We hebben er zelf een grote invloed op. Ik stel mijzelf enkele vragen:

  • In hoeverre speelt een krachtig imago een rol in mijn succesvolle acties?
  • Ben ik mij er altijd van bewust hoe mijn imago een rol speelt in mijn acties?

Ik heb niet direct antwoorden, maar ik weet wel dat uiterlijk en imago in onze maatschappij een belangrijke rol spelen. Als executive spouse wordt mijn uiterlijk/imago ook beoordeeld. Mensen willen op een feestje weten wie de vrouw achter die man is. Of ik het nu wil of niet, ik word toch door verschillende zakenrelaties ‘gekeurd’.

In hoeverre ben jij bezig met je imago als executive spouse?

 

 

 

 


Tags


You may also like

10 tips voor het beheersen van small-talk

10 tips voor het beheersen van small-talk

Liefde: Interraciale relaties en racisme

Liefde: Interraciale relaties en racisme

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350