maart 4

Inspiratie is overal om je heen-zoek ernaar

0  comments

Voor sommige mensen gaat het vinden van inspiratie vanzelf. Voor anderen vergt het oefening. Als je je op dit moment niet erg geïnspireerd voelt, is het goede nieuws dat je de manier waarop je tegen dingen aankijkt kunt veranderen en zo meer inspiratie in je leven kunt verwelkomen.

Waar moet je zoeken

Inspiratie is overal te vinden, maar verschillende ervaringen wekken enthousiasme op bij verschillende mensen. Als wat je ziet je niet raakt, probeer dan je locatie te veranderen. Als je in de stad bent, ga dan naar de natuur. Als je in een landelijke omgeving bent, kijk dan eens naar de drukte van de grote stad. 

Soms kan een verandering van perspectief en omgeving al het verschil maken. Als je dat hebt geprobeerd en het heeft niet geholpen, probeer je dan te concentreren op de specifieke dingen. Misschien raak je geïnspireerd door de glinstering van de dauw op een bloemblaadje, de weerkaatsing van de ondergaande zon op de ruiten van een wolkenkrabber, of het stemmengewoel in een druk koffiehuis.

No alt text provided for this image

Wat ziet u?

Natuurlijk is de plek waar je kijkt niet de enige reden waarom je je niet geïnspireerd voelt. Je mindset kan ook een grote invloed hebben op of je je geïnspireerd voelt. Open je geest zodat je echt kunt zien wat er is. Kijk niet alleen naar de oppervlakte, maar focus op wat eronder zit. Je zou verbaasd kunnen zijn over wat je vindt.

Als je dochtertje bijvoorbeeld zegt: “Speel dit spelletje met me”, zie je dan een verveeld kind of voel je de liefde en vreugde die ze uitstraalt bij elke kans om wat tijd met jou door te brengen? Als ’s morgens de zon opkomt, denk je dan: “Het is nog te vroeg om op te staan” of voel je dankbaarheid voor de mogelijkheden die deze nieuwe dag je kan brengen?

Hoe zoek je dingen die je inspireren?

Met een positieve mentale instelling zullen de dingen er veel anders uitzien dan wanneer je ongelukkig of boos bent. Natuurlijk voelt iedereen zich wel eens slecht. Maar als je merkt dat je je altijd verdrietig en ongeïnspireerd voelt, is het misschien tijd om je te richten op iets dat je vreugde brengt.

De tijd nemen om te stoppen en de rozen te ruiken – gewoon genieten van het moment – is misschien alles wat je nodig hebt om je inspiratie te vinden!

No alt text provided for this image

Hoewel anderen je soms geluk kunnen brengen, moet echte vreugde van binnenuit komen. Inspiratie is vaak hetzelfde. Het komt van binnenuit, en wordt alleen aangewakkerd door bronnen van buitenaf die je ziet en hoort.

Als je niet zeker weet hoe je inspiratie moet zoeken, overweeg dan:

– Praat met een geliefde over de dingen die die persoon inspireren.

– Ergens heen gaan waar je nog niet eerder bent geweest om een ander perspectief te krijgen.

– Kijken naar iets wat je elke dag ziet op een andere manier of vanuit een andere hoek.

– Je ogen sluiten en inspiratie zoeken in de geluiden en geuren om je heen.

Soms moet je creatief zijn met de manier waarop je naar inspiratie zoekt. Het is letterlijk overal, maar het kan gemakkelijk te missen in de drukte van ons leven. Om afstand te nemen van je gewone perspectieven, kan een beetje opschudding nodig zijn. Vaak kan slechts een kleine actie of een verandering van perspectief je helpen de wereld op een heel nieuwe manier te ervaren.

No alt text provided for this image

En nu is het jouw beurt: 

Ik ben benieuwd: welke van deze tips heb jij al eens toegepast? Zijn er tips die je meteen uit wilt proberen? Of heb jij misschien nog een tip die er niet tussen staat? 

Lieve groet,

Larissa Ignacio


Tags


You may also like

Wat te zoeken je in een Mentor

Wat te zoeken je in een Mentor

Het geheim van een gelukkig gezin én een druk bedrijf

Het geheim van een gelukkig gezin én een druk bedrijf

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350