mei 7

Lieverd, moet ik echt mee naar die zakelijke bijeenkomst?

0  comments

Soms kijk ik in mijn agenda en kan ik bijna in paniek raken van de volle weken die me te wachten staan. Bijeenkomsten voor mijn werk, evenementen van het werk van mijn partner, sociale verplichtingen en dat alles gecombineerd met de reguliere activiteiten die ik persoonlijk en zakelijk heb. In al die drukte zou ik het mezelf graag makkelijker maken. En dat doe ik nu ook.

Bijeenkomsten, feesten en evenementen vragen altijd om andere kleding dan de dagelijkse. Ik kan soms dagen (zelfs weken) van te voren bezig zijn met het nadenken over mijn outfit. De vraag ‘Wat moet ik aan?’ kan me zelfs wakker houden. Ik ben geneigd om eerst in winkels te zoeken naar iets nieuws in plaats van in mijn kledingkast op zoek te gaan naar nieuwe verrassende kledingsets. En daar heb ik verandering in aangebracht. Tegenwoordig shop ik in mijn eigen kledingkast.

Een goede voorbereiding is het halve werk.

Twee keer per jaar ruim ik mijn kledingkast grondig op. Kleding die ik niet meer draag of dat niet meer netjes is, haal ik uit mijn kast en geef ik weg. Alles wat bewaard blijft, is daarmee dan ook goed te dragen. In mijn hoofd maak ik dan ook gelijk nieuwe kledingsets.

Als ik dan weer eens in mijn agenda zie dat er een drukke periode aanbreekt, inventariseer ik waar ik allemaal heen moet. Daarna duik ik mijn kast in en maak sets voor elke gelegenheid, inclusief schoenen en sieraden. Van elke set maak ik een foto. Die foto’s bewaar ik in mijn telefoon bij de data waarop ik de set wil dragen. En ik moet zeggen het geeft me een rustig gevoel dat ik het geregeld heb.

Ik weet niet hoe het bij jou thuis gaat maar als ik weg moet dan vragen de kinderen van alles, krijg ik net dat ene zakelijke telefoontje waar ik op zit te wachten, is mijn partner later thuis en loopt de hond compleet onder de modder door het huis.

In alle rust kleding uitzoeken en me omkleden is er niet bij. Maar ik wil er wel goed en verzorgd uitzien. Het levert me elke keer een flinke dosis stress op. Ik was vaak mijn haar nog aan het krullen, terwijl ik al in de auto had moeten zitten.

Nu kan ik mezelf in een korte tijd aankleden, wetende dat ik er goed uitzie. Ik pak mijn foto erbij, kleed me om en ben er helemaal klaar voor. Het vergt wellicht wat tijd aan de voorkant, maar het geeft ook heel veel rust terug. Ik gun jou die rust ook, dus probeer het ook eens. Ik ben benieuwd hoe jij je er bij voelt.

Katelijn Kelder-Houtbraken


Tags


You may also like

10 tips voor het beheersen van small-talk

10 tips voor het beheersen van small-talk

Liefde: Interraciale relaties en racisme

Liefde: Interraciale relaties en racisme
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350