Van bescheiden muurbloempje naar Queen of Networking

Fotograaf: Jos Mensen

Ik herinner me nog goed mijn eerste dag op de middelbare school. Liefst wilde ik in mijn veel te grote schooltas kruipen en onzichtbaar zijn. Datzelfde brugklassersgevoel had ik toen ik naar een netwerkbijeenkomst moest. Waar is die veel te grote tas als je hem nodig hebt?

Ik voelde de buikpijn al opkomen en stond veel te lang voor de spiegel om me klaar te maken voor vertrek… Aangekomen bij het event bleef ik excuses bedenken om nog niet naar binnen te gaan ('is de auto wel op slot?', 'zijn de lichten uit?') en eenmaal binnen verschool ik me nog even op het toilet. Toen moest ik er toch aan geloven...

Dat gevoel van ‘moet dit echt?’ kende ik maar al te goed.

Hoewel er niemand keek, voelde het alsof alle ogen op mij gericht waren. Hoe kon ik hier met iemand in gesprek komen, laat staan met een klant naar huis gaan? Ik wilde gewoon heel hard vluchten!

Netwerken vond ik doodeng. 

Door mijn angsten onder ogen te zien, mijn mindset te veranderen met behulp van training en vooral door het te blijven doen werd ik er steeds beter in. Tegenwoordig doe ik netwerken met mijn ogen dicht. 

Wat een heerlijk overwinningsgevoel…


Mijn visie op netwerken

Netwerken zie ik als een gouden kans om mijn succes naar een hoger niveau te tillen. Want…
Zó veel energie en talent in mijn business stoppen en dan verborgen blijven voor het grote publiek of de juiste contacten missen? Wat een zonde!
Genoeg geweest met die stoffige netwerkevents waar iedereen vruchteloos kaartjes uitdeelt aan Jan en alleman…
Gewoon mezelf kunnen zijn en relaxed contact leggen met inspirerende contacten die mij écht op weg helpen om te bloeien. Dat is in mijn ogen goed netwerken: (net)werken aan mijn eigen succes!
 
Mijn visie op samenwerken

Verberg jij je liefst achter de rol van slachtoffer? Denk jij vaak “Ach, waarom overkomt mij dit? Niets aan te doen…”, of strooi je met excuses? Dan ben je bij mij NIET aan het juiste adres. 
Durf jij om uit je comfortzone te stappen, ben je niet bang van een regelmatige dosis Vitamine T*, en speel je open kaart (met jezelf en anderen)? Dan zijn wij een fantastische match. Wie samenwerkt met mij weet meteen waar het op staat.
Ik ben een organisatieheld, houd van duidelijke spelregels en hecht veel belang aan het nakomen van afspraken. Kan jij je daarin vinden, dan sta ik te springen om samen met jou te (net)werken!
[*Trap onder je ...]

Dit ben ik ook

 • moeder van 6 kinderen
 • echtgenoot van eersteklas ondernemer, Jan Willem Jansen
 • voormalig mannequin & reclasseringsmedewerker verslavingszorg
 • recht door zee, geen excuses!
 • nooit bang om de telefoon vast te nemen en gewoon ‘die ene gouden lead’ te bellen
 • overtuigd fanaat van de Forever Living gezondheidsproducten & Intermittent Fasting
 • stapelgek op chocolade, Disney's tekenfilms
 • niet bang om te netwerken maar wél nerveus om voor de camera te staan
 • stiekem fan van Grey's anatomy, CSI
 • mijn favoriete schrijvers: Julliet MarillierKen Follet
 • mijn inspiratiebron: Elena Cardone (empirebuilder)
Larissa Ignacio
Larissa'Spotlight
gsm: +31648505017
mail@larissaspotlight.com

Larissa Ignacio / Larissa'Spotlight