december 12

Leiderschap

0  comments

LEIDERSCHAP BEGINT THUIS

De vraag “Wat maakt iemand tot een geweldige leider?” is een vraag die voortdurend door veel mensen wordt gesteld. Deze vraag alleen al is het onderwerp van talloze cursussen, berichten, trainingsmateriaal, boeken, artikelen en dergelijke. Het kan je echter interesseren om te weten dat de vraag wat iemand tot een geweldige leider maakt even persoonlijk is als iemand vragen wat zijn favoriete eten is. Dit komt door het feit dat verschillende mensen een andere mening hebben over wat leiderschap echt is. Het is echter wel feit dat leiderschap al sinds het begin van de beschaving heeft bestaan.

Velen zijn van mening dat leiderschap kan worden beschrevenals het kunnen gebruiken van invloed en macht om gehoorzaamheid tot stand te brengen.

Leiderschap is, ongeacht de vorm, voor velen van ons iets dat thuis begint. Leiderschap kan worden vergeleken met opvoeden en het is meestal geen gemakkelijke taak. Velen zullen beweren dat een goede ouder ook een geweldige leider is. Maar dit vraagt ​​wel de nodige inzet. Ongeacht jouw succes als ouder, zal jouw situatie thuis als maatstaf worden gebruikt om te meten hoe goed je als ouder en als leider bent.

De thuissituatie speelt zowel voor de ouders als voor de kinderen een grote rol bij het vormgeven van het ware karakter van leiderschap. Als ouder zijn je kinderen je eerste volgers en het karakter en de kennis die je hierin steekt, zal uiteindelijk helpen bepalen wat voor een persoon ze in de toekomst zullen zijn.

“Om anderen succesvol te kunnen leiden, moet je beginnen met thuis de leiding te hebben!”

Probeer je kinderen zo goed mogelijk te begrijpen. Begrijp hun ware persoonlijkheid en werk hiermee samen. Help ze om kansen te grijpen en om ideeën te verkennen. Dit helpt hen om hun individuele eigenschappen en vaardigheden te ontwikkelen. Dit geeft hen een gevoel van verbondenheid en maakt hen weerbaarder, slimmer en goede denkers.

Je kinderen zullen je waarschijnlijk volgen

Als ouder weet je dat jouw kinderen je altijd in de gaten houden en proberen om jou te evenaren.

“Jij leidt, zij volgen”.

Ze krijgen levenslessen van je en leren hoe ze net als jij een volwassen man of een vrouw kunnen worden. Hierdoor is het van groot belang om ervoor te zorgen dat we onze acties goed in de gaten houden en onze leiderschapstaken ook thuis uitvoeren. Probeer ze te betrekken bij gezinsactiviteiten en het werk. Laat ze zich ook inzetten voor mensen buiten jouw directe gezin. Door dit te doen, kunnen jouw kinderen plicht, teamwerk en een goede werkethiek leren.

Laat hen weten dat ze succes of falen kunnen ervaren en dat er altijd ruimte is voor nieuwe kansen. Hen leren om verantwoordelijkheid voor hun acties te nemen, geeft hen het gevoel dat hun keuzes en acties belangrijk zijn.

Thuis kun je de ware vorm van je persoonlijkheid en eerlijkheid laten zien

Dit is waar omdat het gezin jouw zwakheden, mislukkingen en gewoonten begrijpt. Ze houden onvoorwaardelijk van je. Om deze reden is het belangrijk dat jij thuis integer en eerlijk bent. Als we als ouders niet in staat zijn om een ​​sterk karakter te vertonen en ook niet in staat zijn om thuis, waar we geliefd zijn, goede waarden en normen te laten zien, zullen die waarschijnlijk ook niet worden nageleefd door anderen.

Je kinderen worden de leider die ze in jou zien

Sommigen zullen zich afvragen “Is dit echt zo belangrijk?”

Deze simpele daad van thuis een echte leider zijn, zal zijn vruchten afwerpen om leiders met grote kwaliteiten voor de toekomst te creëren.

Thuis de leiding te nemen, komt het kind niet alleen ten goede om leiderschapseigenschappen te ontwikkelen, het helpt je ook als ouder om de kunst van leiderschap te ontwikkelen en te beheersen. Zie de thuissituatie als oefenterrein. Als je het thuis niet op orde kunt krijgen, hoe zou je dat dan buitenshuis wel kunnen krijgen?


Tags

persoonlijk leiderschap


You may also like

10 tips voor het beheersen van small-talk

10 tips voor het beheersen van small-talk

Liefde: Interraciale relaties en racisme

Liefde: Interraciale relaties en racisme

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350