september 1

Succesvol netwerken met drukbezette mensen

0  comments


Het toeval wil dat de mensen met wie je het liefst wilt netwerken meestalhet drukst zijn.

Proberen om met deze mensen in contact te komen kan een uitdaging zijn, omdat er

zoveel concurrentie is voor hun tijd.

Maar deze drukke mensen zijn vaak de beste contacten die je kunt hebben.

De meeste mensen die het altijd druk zijn, zijn dat niet voor niets: een groot aantal mensen wil

netwerken met hen.

Voor meer succes, onthoud deze tips als je zulke drukke mensen aanspreekt:

  1. Denk als een druk bezet persoon. Houd rekening met hun perspectief. Het is onwaarschijnlijk dat een druk bezet persoon je veel aandacht geeft zonder een echt goede reden. Het feit dat je een hand naar hen uitstak is niet noodzakelijk een garantie dat je een reactie zult krijgen. De drukbezette persoon op wie je je zinnen hebt gezet kan elke dag meer dan honderden mededelingen ontvangen. Ze kunnen niet aan elk contact evenveel aandacht geven. Net zoals je plaatselijke eerste hulp patiënten moet bijstaan op basis van de ernst van hun medische problemen, sorteert de drukke persoon ook zijn interpersoonlijke to-do lijst. Je kunt een goede en zelfs nobele reden hebben om een hand naar hen uit te steken. Maar je moet de werkelijkheid vanuit hun perspectief zien als je wilt slagen in het leggen van contact. Besteed je liever een paar extra uren aan het beantwoorden van telefoontjes en het beantwoorden van e-mails van onbekenden, of besteed je die tijd liever aan je vrienden en familie? Zoals je ziet moeten drukke mensen heel selectief zijn als het gaat om het terugsturen van communicatiepogingen. Dit is geen onbeleefdheid. Ze zijn gewoon effectief. Als je je dit realiseert heb je veel meer kans om met ze in contact te komen. Accepteer het feit dat je zult moeten functioneren binnen hun werkelijkheid en niet binnen die van jezelf.
  2. Wees uniek. Vermijd dat je hetzelfde stuurt als wat ze deze week al 500 keer gezien hebben. Als je e-mail op die van iedereen lijkt of je telefoontje klinkt als dat van iedereen, dan ga je naar dezelfde plek waar al die mensen ook heen zijn gegaan: naar de virtuele prullenbak. Geef ze iets unieks als je een persoonlijk antwoord wilt in plaats van een ingeblikt antwoord of helemaal geen antwoord
  3. Gebruik de minst verstopte communicatiekanalen. E-mail is bijna altijd een slecht idee. Zelfs niet-drukke mensen hebben vaak meer e-mail dan ze redelijkerwijs kunnen beantwoorden. De telefoon kan al dan niet een goed idee zijn, afhankelijk van de persoon en zijn vakgebied. Ben je er zeker van dat je e-mail gelezen zal worden? Overweeg goede, oude slakkenpost. De meesten van ons krijgen geen post meer, behalve rekeningen. Het zou nog beter zijn als je het met de hand schreef op echt briefpapier. Je kunt er zeker van zijn dat het geopend en gelezen zal worden, zeker als het via FedEx of UPS verzonden wordt.
  4. Wees creatief in je aanpak. Zinvol contact maken met drukbezette mensen kan een uitdaging zijn, maar het is zeker te doen. Houd altijd rekening met hun perspectief en met de tijdsdruk die in hun leven bestaat. Als je attent, beleefd en op z’n minst een beetje inventief bent, kun je die drukke persoon aan je contactenlijst toevoegen!

Kort samengevat:

  1. Denk als een drukbezet persoon
  2. Wees uniek
  3. Gebruik de mins verstopte communicatiekanalen
  4. Wees creatief in je aanpak.

Lieve groet,

Larissa Ignacio


Tags


You may also like

Wat te zoeken je in een Mentor

Wat te zoeken je in een Mentor

Het geheim van een gelukkig gezin én een druk bedrijf

Het geheim van een gelukkig gezin én een druk bedrijf
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350