januari 16

Waarom netwerken zo belangrijk is?

0  comments

Netwerken is één van de belangrijkste taken van elk bedrijf. Met de juiste zakelijke netwerken kunnen bedrijfseigenaren enorm groeien en hun bedrijf uitbreiden. Zakelijk netwerken is ook een belangrijk middel om meer kennis op te doen, te leren van andere succesvolle zakenmannen en -vrouwen, nieuwe klanten te werven en om met anderen over jouw bedrijf te kunnen praten.

Als je een solide bedrijf wilt opbouwen, moet je nieuwe klanten werven. Om nieuwe klanten te kunnen werven, moet je zakelijk netwerken” 

Het bijwonen van marketingbijeenkomsten is een geweldige manier om jouw bedrijf te promoten en bij anderen onder de aandacht te brengen. Die kleine gesprekjes zijn van groot belang omdat ze mogelijkheden bieden om connecties met andere mensen te identificeren en deze te laten te groeien. Deze connecties zullen op korte of op lange termijn waarschijnlijk leiden tot samenwerkingen met bedrijven.

De meeste mensen proberen het netwerken een beetje te omzeilen omdat ze niet erg goed zijn in het praten over koetjes en kalfjes. Terwijl sommige mensen het een uitdaging vinden om uit te zoeken waarover ze moeten praten, vinden anderen het een beetje ongemakkelijk om een gesprek met een onbekende aan te knopen. Als dit bij jou ook het geval is, kan het een goede ijsbreker zijn om je gesprek te beginnen met wat trending is of met een topverhaal dat momenteel de ronde doet. Dit komt omdat dit soort gesprekken ervoor zorgen dat de persoon, met wie je praat, dan weet waarover je het hebt en waarschijnlijk bereid is om over hetzelfde te praten.

Er zijn verschillende manieren om te netwerken en jij moet uitzoeken welke manier het beste bij je past. Er zijn mensen die het moeilijk vinden om als eerste het gesprek te beginnen. Het belangrijkste is om een comfortabele netwerkmethode te vinden waarmee jij jouw bedrijf kunt laten groeien.

Stel vragen

Waar je ook bent, de beste methode om een gesprek met iemand die je niet kent te beginnen, is meestal door vragen te stellen. Dit is niet zo moeilijk om te doen. Zoals al eerder besproken, kun je beginnen met vragen te stellen over populaire onderwerpen. Als je niet weet wat momenteel populair is, neem dan een paar minuten per dag te tijd om op het internet te surfen en wat te lezen over nieuwe trends. Dit geeft je de kennis over wat er allemaal gaande is.

Het goede aan het stellen van vragen is dat je waarschijnlijk iets nieuws leert van het antwoord dat je gaat krijgen.

Bij het netwerken moet je niet bang zijn om risico’s te nemen

Soms beseffen we dat als we bij een netwerkbijeenkomst bereid zijn om te proberen de juiste vragen te stellen, we bijna iedereen in een gesprek kunnen betrekken. Als je niet zeker weet wat de eerste stap is, moet je eerst beslissen met welke mensen je wilt gaan praten. Het maakt niet uit of je aansluiting hebt, bepaal gewoon eerst het aantal mensen dat je wilt ontmoeten of speek mensen die een bepaalde kleur kleding dragen aan, want dit maakt het gemakkelijker voor je om jouw doel te beperken en je een beetje moed te geven.

Spreek tijdens het gesprek niet over je werk 

Tijdens een netwerkbijeenkomst willen de meeste mensen juist niet over zaken praten. Het is belangrijk om in het achterhoofd te houden, dat het binnenhalen van klanten nu niet jouw hoogste prioriteit hoeft te zijn. Vraag niet te snel aan iemand wat ze voor de kost doen, maar wees meer geïnteresseerd in de persoon zelf met wie je praat. Mensen vertellen graag over hun interesses want dit zal de persoon ontspannen en op zijn gemak laten voelen om met jou praten. Wanneer ze dat doen, vertellen ze je waarschijnlijk vanzelf wel over hun werk.

Wees niet bang om deel te nemen aan een groepsgesprek 

Wanneer je een kamer binnenstapt, vol met mensen die in kleine groepjes staan te praten, hoef je niet te wachten op het goede moment om in te haken. Hoewel het niet zo’n goed idee is om mensen abrupt te onderbreken, is alles wat je hoeft te doen de groep een beetje af te tasten. Zoek een eenvoudige manier om jezelf voor te stellen aan de groep. 

Je kunt eenvoudig iemand benaderen die je kent en die je introduceert, zodat je jezelf kunt voorstellen aan de groep. Als je niemand in de groep kent, kun je je kort voorstellen aan de groep en gewoon de kat uit de boom kijken. Ze kunnen je vragen stellen om je te leren kennen of ze kunnen hun gesprek voortzetten. Als dat laatste het geval is, hoef je alleen maar te luisteren en kun je later iets bijdragen.


Tags


You may also like

10 tips voor het beheersen van small-talk

10 tips voor het beheersen van small-talk

Liefde: Interraciale relaties en racisme

Liefde: Interraciale relaties en racisme

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350