januari 27

Wat Frozen mij leerde over liefde, communicatie, en sneeuwpoppen 13 lessen

0  comments

De hele wereld is een beetje ijsgek geworden van Frozen, de zoveelste hitfilm van Disney. Hij zit vol prinsessen, trollen, en waardering voor de band tussen zussen.

Anna en Elsa zijn de zussen die uit elkaar gedreven worden door Elsa’s magische krachten. Ze is net Midas, behalve dat ze dingen in ijs verandert in plaats van in goud. In feite dompelt ze het hele koninkrijk Arendelle in de eeuwige winter. Als Anna Elsa te hulp schiet, bewijst dat de kracht van liefde. Overweeg deze lessen van Anna, Elsa, en hun vrienden.

Lessen uit Frozen

1. Zie je gevoelens onder ogen. Anna en Elsa’s ouders bedoelden het goed, maar ze begonnen problemen toen ze Elsa aanspoorden haar krachten te verbergen en te stoppen met voelen. De eerste stap in het beheersen van je emoties is ze te onderzoeken.

2. Praat over conflicten. Anna voelde zich gekwetst toen haar ouders Elsa zonder uitleg uit haar leven verwijderden. Relaties gedijen op directe communicatie.

3. Laat angsten los. Als Elsa zichzelf accepteert, begint ze zich vrij te voelen, ook al zit ze nog diep in de permafrost. Uitdagingen frontaal aanpakken helpt ons om angsten te overwinnen. Onze daden leren ons dat we sterk genoeg zijn om te overleven en te bloeien.

4. Onthul je geheimen. Geheimen bewaren verbruikt veel energie, en geeft je een ongemakkelijk gevoel. Oefen met het onthullen van informatie als dat gepast is om meer intimiteit en gemoedsrust te creëren.

5. Omring je met familie en vrienden. Na jaren van isolement windt Anna zich een beetje te veel op over Elsa’s kroning. Bouw tijd in je agenda om regelmatig met je geliefden in contact te komen.

6. Tem je relaties. Eenzaamheid zorgde er ook voor dat Anna zich verloofde op dezelfde dag dat ze een flitsende prins ontmoette. Een geleidelijke aanpak zal je romances stabieler maken.

7. Raadpleeg een liefdesdesdesdeskundige. Arendelle is gezegend met een reusachtige voorraad wijze en behulpzame trollen. Bedenk tot wie je je kunt wenden als je aanmoediging en advies nodig hebt. Rolmodellen helpen ons de vaardigheden op het spoor te komen waaraan we willen werken.

8. Waardeer opknappers. Zoals de trollen aangeven, zijn we allemaal fixer-uppers. Geef jezelf en anderen de kans om te veranderen en te groeien.

9. Vertrouw op daden van echte liefde. Als we de behoeften van anderen voorop stellen, kunnen we elke tegenslag overwinnen. Misschien moet je de strijd aanbinden met een boze prins die de troon probeert te usurperen, of gewoon een uur te laat opblijven om een vriend te troosten die onlangs een relatiebreuk doormaakte.

10. Bekijk het van de zonnige kant. Draai tegenspoed om. Uiteindelijk leert Elsa haar krachten ten goede te gebruiken. In plaats van mensen in te vriezen, maakt ze ijssculpturen en schaatsbanen.

Lessen van Olaf de Sneeuwman

1. Knuffel je vrienden. Te oordelen naar de meeste recensies is Olaf de Sneeuwman het personage waar mensen het meest van houden. Hij wil iedereen laten weten dat hij een groot liefhebber is van warme knuffels en grappige liedjes. Een vrolijke houding zal ook mensen naar je toe trekken.

2. Toon dankbaarheid voor elk geschenk. Olaf is verrukt als Anna een kleine neus voor hem maakt. Hij is even blij als zijn neus langer gemaakt wordt. Hij vindt het zelfs niet erg als Sven het rendier een hapje wil nemen. Als je in elke situatie iets zoekt om blij mee te zijn, zul je een manier vinden om tevreden te zijn.

3. Neem risico’s. Olaf is dol op de zomer, ook al weet hij niet goed wat dat betekent. Terwijl alle anderen denken dat hij zou smelten, slaagt Olaf erin van de zon te genieten omdat hij durft na te streven wat hij wil.

Ontwikkel de moed van Anna en het optimisme van Olaf. In plaats van iemand de koude schouder te geven, verwarm je je hart en relaties met echte liefde.

Kort samengevat dit zijn de lessen die ik geleerd hebt en met je wilt delen:

1. Zie je gevoelens onder ogen. 

2. Praat over conflicten. 

3. Laat angsten los. 

4. Onthul je geheimen. 

5. Omring je met familie en vrienden. 

6. Tem je relaties. 

7. Raadpleeg een liefdesdesdesdeskundige. 

8. Waardeer opknappers. 

9. Vertrouw op daden van echte liefde. 

10. Bekijk het van de zonnige kant. 

Lessen van Olaf de Sneeuwman

1. Knuffel je vrienden. 

2. Toon dankbaarheid voor elk geschenk. 

3. Neem risico’s. 

En nu is het jouw beurt: 

Ik ben benieuwd: welke van deze tips heb jij al eens toegepast? Zijn er tips die je meteen uit wilt proberen? Of heb jij misschien nog een tip die er niet tussen staat? 

Ik geloof in het principe

“DON’T COLLECT BUSINESSCARDS OR FOLLOWERS, BUILD RELATIONSHIPS”.

En vond je deze blog waardevol?

Dan zou ik het enorm waarderen als je deze blog deelt met jouw relaties.

Ik hoop snel van je te horen! En mocht je het leuk vinden om in contact te komen, voeg me dan gerust toe aan jouw netwerk.

Lieve groet,

Larissa Ignacio


Tags


You may also like

Wat te zoeken je in een Mentor

Wat te zoeken je in een Mentor

Het geheim van een gelukkig gezin én een druk bedrijf

Het geheim van een gelukkig gezin én een druk bedrijf

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350