september 15

Wat te zoeken je in een Mentor

0  comments

Voordat je besluit een mentor te zoeken, moet je eerst bepalen wat je hoopt te winnen bij de relatie. Dat betekent dat je tijd moet besteden aan het overdenken van je korte en lange termijn doelen. Zodra u volledig duidelijk bent over waar u wilt zijn, wordt het selectieproces veel gemakkelijker.

Als mensen aan mentoren denken, denken ze vaak aan een klassieke zakelijke omgeving, waaralles formeel en methodisch is, maar mentorrelaties zijn niet beperkt tot het bedrijfsleven.

De waarheid is dat je om een aantal redenen een mentor kunt willen.

Overweeg deze soorten mentors:

– Levensbegeleiding. Deze levensmentoren worden vaak “levenscoaches” genoemd.

– Geestelijke Adviseurs. U kunt kijken naar een priester, pastor, of vriend om u mentor te zijn spiritueel.

– Alledaagse Mentoren. Soms hebben we zelfs onofficiële mentoren die gewoon mensen zijn die we bewonderen in onze gemeenschap of leeftijdsgroep.

Het kiezen van een Mentor

Als je een mentor zoekt, zoek dan iemand die de kwaliteiten, vaardigheden en ervaringen die je zelf ooit hoopt te hebben. Een mentor moet iemand zijn die past past bij jouw idee van succes, een positieve houding heeft, en openlijk zijn of haar kennis met je deelt.

Misschien wil je een mentor die op het toppunt van succes staat binnen jouw vakgebied, zodat je kunt leren van de besten. Als alternatief zou je iemand als mentor kunnen kiezen die slechts iets hoger in rang is dan jij, op deze manier kun je leren wat je nodig hebt om je naar het volgende niveau te brengen.

Het kiezen van de hooggeplaatste leidinggevende helpt je met lange termijn doelen, terwijl het kiezen van de mentor die dichter bij jouw eigen ervaringsniveau zit, het makkelijker maakt om jou op een specifiek gebied van expertise, zodat je jouw kortetermijndoelen kunt bereiken.

Een ideale situatie kan beide soorten mentoren omvatten. Op deze manier krijgt je een goed afgeronde ervaring die je zowel op korte als lange termijn ten goede komt. Hoe dan ook, je moet je iemand vinden die niet bang is om je uit te dagen om je ware potentieel te bereiken.

Een voordelige relatie opbouwen

Wanneer je jouw kandidaat-mentor hebt geselecteerd, stel je een plan op om aan hem voor te stellenwaarin je gedetailleerd aangeeft wat je hoopt te geven en te ontvangen van de relatie. Dit zalde potentiële mentor beslissen of ze je de ervaring en kennis kunnen geven die jekunt bieden.

Het is alleen maar eerlijk voor jullie beiden om zo open mogelijk te zijn over jouw verwachtingen. Als je niet duidelijk bent over wat je hoopt te bereiken, heeft de relatie weinig kans op succes.

Succesvol mentorschap begint bij jezelf

Als de relatie eenmaal tot stand is gekomen, communiceer dan actief jouw behoeften aan de mentorom de sessies in de door jou gewenste richting te sturen. Je moet het stuur in handen hebben, ook al bent je de ondergeschikte partij in derelatie bent. Zonder jouw mentor begeleiding te geven, kan het mentorschap niet vruchtbaar voor je zijn. Immers, als je jouw mentor niet laat weten wat je nodig heeft, kan hij je onmogelijk geven wat je hoopt te krijgen.

Het is belangrijk dat de mentor u tijdens de relatie steunt. Een goede mentor zal geduldig met je zijn. Hij creëert een open en welkome omgeving die ruimte biedt voor oprechte vragen en zorgen, terwijl je je veilig voelt.

Een succesvol mentorschap zal je in staat stellen jou zelfverzekerder, vaardiger en deskundiger te voelen. De beloning voor de mentor zal bestaan uit het zien van de resultaten van de positieve impact die hijmaken op het leven van iemand anders.

Volg deze tips om goede mentoren te vinden op elk gebied dat jij wilt versterken en geniet van een relatie die vruchten afwerpt van jouw arbeid en een grotere levensvervulling voor jullie beiden.

Lieve groet,

Larissa Ignacio

Wat te zoeken je in een Mentor

Tags


You may also like

Het geheim van een gelukkig gezin én een druk bedrijf

Het geheim van een gelukkig gezin én een druk bedrijf
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350